W słoiku. Przetwory przez cały rok

28,50 zł

Cena producenta: 39.90

Producent: Publicat
Kod: 9788324521982
EAN: 9788324521982
ISBN/ISSN: 978-83-245-2198-2
Waga:0.76 kg
Sprawdź koszty wysyłki

Koszty dostawy tego produktu

Książka napisana przez autorkę bloga ChilliBite.pl!

"W tej książce otwieram przed Czytelnikami drzwiczki kredensu wypełnionego samymi smakołykami – na półkach m.in. granola, mieszanki własnych przypraw, ulubione dressingi do sałat, słodkie kremy do grzanek i flaszka najlepszego ajerkoniaku. Snuję też opowieści o przepastnej spiżarni, w której stoją słoje z konfiturami, kiszonkami, marynatami i przetworami mięsnymi. Według przedstawionych tu przepisów zrobisz domowe suszonki, wyborne buliony, pesto różnych smaków i wiele innych przetworów.

Wyciągnij z szuflady drewnianą łyżkę, ciemną od mieszania powideł, a z szafki szeroki gar z grubym dnem. Przygotujmy razem coś pysznego!"

Kasia Marciniewicz

RECENZJE

Spiżarnia pełna niesamowicie kolorowych i pełnych smaku słoików, sezonowe składniki i tradycyjne sposoby ich konserwowania – taki obraz wyłania się z tej książki. To kompletny zbiór przepisów na domowe przetwory – zawiera zarówno tradycyjne receptury, jak i nowoczesne kuchenne „przydasie”. Autorka udowadnia, że kocha zamykać smak w słoiku.

Laura Osęka, psycholog, psychodietetyk, recenzent książek kulinarnych

Cieszę się, że mogłam poszperać w Kasinej spiżarni i kredensie – to jak wizyta w krainie czarów. Złote mirabelki, tymiankowe morele, dębowe ogórki kiszone czy dżem z papryki to tylko kilka cudów, które można z tą książką przygotować samodzielnie!

Anna Włodarczyk, autorka książek i bloga Strawberriesfrompoland.pl

W czasach, gdy wszystko możemy kupić gotowe, zunifikowane i bezduszne, autorka podpowiada, jak łatwo samodzielnie stworzyć arcydzieło w słoiku: indywidualne, doskonałe, pełne słońca i emocji, którym można się podzielić z najbliższymi i które na długo trwa we wspomnieniu smaku.

Małgorzata Kalemba-Drożdż, autorka książek kulinarnych i bloga Pinkcake.blox.pl

Przetwory Kasi są pyszne, łatwe w przygotowaniu, ale mają też jedną niezaprzeczalną zaletę – wychodzą zawsze i każdemu bez względu na umiejętności! W każdym z nich czuje się ogromną pasję do gotowania, wiedzę i doświadczenie. Który przepis jest najlepszy? Polecam zacząć od początku książki i przetestować każdy. Niezapomniane wrażenia smakowe gwarantowane.

Łukasz Mielniczuk, dyrektor zarządzający studiów kulinarnych CookUp 

Autor Kasia Marciniewicz
Wydawnictwo Publicat
ISBN 978-83-245-2198-2
Okładka Oprawa zintegrowana
Ilość stron 240
Wymiary 240x165mm
Rok wydania 2017
Cena detaliczna 39.90 zł

Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!

Napisz recenzję
nantess_pl
Akceptuję

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.